Ingenting är så nära som tvärtom…

Om det är något jag lärt mig genom åren så är det att ingenting är så nära som tvärtom..

Ordspråket växte fram genom åren när jag i otaliga situationer stått inför fantastiska framgångar som plötsligt blev raderade, eller tvärtom, när jag trodde något var förlorat kom det tillbaka som en megasuccé.

Arbetet med Frigotainer är ett bra exempel, vi stod inför en total katastrof, någon vecka senare var på väg att förvärva Envirotainer.

Arbetet med Björn Borg, vi hade en fantastisk framgång i världen med varumärket och det kändes som att ”the sky was the limit”, när plötsligt allt raseras på några dagar.

Med det sagt har jag lärt mig att saker kan ta tid, och framgången kan lura runt hörnet, men så även katastrofen. Detta har gjort att jag inte tar något för givet utan vet att den viktigaste uppgiften man har är att omvärldsbevaka precis hela tiden.

Faktum är att omvärldsbevakning har blivit väldigt mycket lättare nu i den digitala eran när så mycket information finns tillgängliga med ett par snabba tangenttryck i cyberspace.