Om Lars Skarke

Om Lars Skarke

Vid tidig ålder kom jag till insikt med min entreprenöriella förmåga, varpå jag har byggt upp både svenska och internationella företag. Kunskapen ville jag förmedla vidare, vilket har resulterat i över fyrtio års gedigen erfarenhet inom affärsutveckling samt ett professionellt varumärke.

Mina uppdrag har involverat några av Sveriges ledande företag inom varierade branscher, och har ofta baserats på att driva stora affärsutvecklingsprojekt, leda genomgripande strukturella förändringsprocesser, granska samt kvalitetssäkra strategiska företagssatsningar och tillväxtprogram.

Jag är 100% affärsinriktad och drivs av att skapa ökad tillväxt genom framgångsrik försäljning oavsett uppdrag. Under åren som gått har jag fått stor uppskattning av mina uppdragsgivare för mina personliga egenskaper, som kombinerar en uppriktig och tydlig kommunikation utan ”säljfloskler” med ett innerligt och förtroendeingivande bemötande. Större delen av mina åtaganden har kretsat kring att understödja företagsledningen och dess engagemang, frambringa laganda samt förankra rätt målfokus inom organisationen.

Det är ingen slump att min stora passion fyller ett syfte ”att inspirera till framgång oavsett mål” Man kämpar inte för att nå sitt mål, man kämpar för att nå resultat, baserat på sitt mål. Ett framgångsrikt resultat handlar oftast om rätt prioriteringar och engagemang för tidseffektivitet, som i sin tur leder till vinstresultat.

Jag har genom åren skapat flertalet företag till stora framgångar i ett inledningsskede, och idag omsätter många av dem miljarder, vilket talar sitt tydliga språk.

Intresseområden som jag passionerad för
– Främja startupföretag för kvinnor
– Granskning och kvalitetssäkring av strategiska företagssatsningar
– Rådgivning och stöd för styrelser och ledningsgrupper

Som ett exempel vill jag nämna mitt långa samarbete med Emelie på Grindstolpens Begravningsbyrå. Jag har varit hennes mentor under resan från 2006 då hon bestämde sig för att bygga upp en begravningsbyrå, innan det var hon sjuksyster som jag lärde känna i Thailand vid tsunamin 2004. Hennes ambition var att förändra begravningsbranschen genom att ha ett stort fokus på sorgebearbetning för de efterlevande. Hon gjorde en exit 2022 då hon framgångsrikt sålde bolaget till Klara Hill. Jag är otroligt stolt över Emelie och hennes fantastiska resa med Grindstolpen.

Se vidare min presentation här. Den ligger till grund för många presentationer jag gör men självklart blir det lite olika upplägg beroende på vilken publik jag har. Personligen uppskattar jag dynamiken i en presentation som blir mer av en diskussion.

En del av de bolag jag engagerar mig i för närvarande; D1 Technology AB, Klaff Byggnads AB med flera.

Men kort kan jag konstatera att jag som en enkel arbetargrabb från Tumba kunnat förändra världen och hjälpa andra att att lyckas, och är det något jag verkligen vill idag så är det att inspirera nya förmågor att göra samma val och resa, även om det kan vara tufft och ensamt ibland, och som jag brukar säga; Inget är så nära som tvärtom…