Entrepreneur of the year, Uppsala

EY Entrepreneur Of The Year genomförs årligen i drygt 60 länder, 1995 kom utmärkelsen till Sverige, läs mer om eventet här.

Jag fick utmärkelsen för etablering och utveckling av ett av Sveriges mest spännande internationella företag i Uppsala, Sverige, dvs Envirotainer.

Arbetet med Envirotainer var spännande och viktigt, vi var ute på en ”mission to save the world”. Så här i ljuset av pandemin kan jag konstatera att arbetet vi gjorde då har idag varit en förutsättning för att distribuera t.ex. vaccinet mot Covid.

Men självklart var det större än så, flygfrakt av temperaturkänsliga varor och produkter var under all kritik när vi inledde arbetet med Envirotainer, idag är det en världsstandard, där företagen sparar miljoner på minskat svinn men människor riskerar inte heller att bli sjuka av dåliga matvaror.

Envirotainer säljs nu 2022 för 2,8 miljarder EUR, läs mer här från Cision och här från Di, och det är naturligtvis alldeles fantastiskt att ha varit med och lagt grunden till detta fantastiska företag.

Läs mer om min resa med Envirotainer här.

Läs mer om Envirotainer