Gustavsbergs Porslinsfabrik

Som nytillträdd ordförande och delägare i Framtidens Porslin AB som driver Gustavsbergs Porslinsfabrik kan jag bara förundras över vilket starkt varumärke Gustavsbergs Porslinsfabrik är.

Verksamheten grundades 1825, och har sedan dess tillverkat kvalitetsporslin i form av kaffekoppar, tekoppar, skålar, fat, tallrikar, osv. Ofta i samarbete med formgivare och konstnärer som Gunnar Wennerberg, Stig Lindberg, Lisa Larsson, Paul Hoff, Ellen von Unwerth Johan Wahlström, Marie-Louise Ekman, Jesper Waldersten, osv. Listan är lång och imponerande.

De anställda gör ett fantastiskt arbete med att följa traditionella processer och rutiner i tillverkningen, allt för att bevara det ursprungliga kvalitetstänket.

Notera att all produktion sker i SVERIGE, på fabriken i Gustavsberg, ett äkta svenskt hantverk.

Vi förbereder nu för en flytt inom samma fastighet men med en modernare fabrikslokal bättre anpassad för vår verksamhet, och inte minst som ger bättre möjlighet till guidade visningar eftersom det intresset är så stort.

En ny ugn kom med långtradare i slutet av februari 2023, med den och de andra ugnarna ska vi nu satsa på fortsatt god tillväxt utan att tappa kvalitet eller tradition.